Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El síndic de greuges obri una queixa d’ofici pels retards en els carnets de família nombrosa i monoparental

Actualitat del Síndic

El síndic de greuges obri una queixa d’ofici pels retards en els carnets de família nombrosa i monoparental

12-07-2019
El síndic de greuges obri una queixa d’ofici pels retards en els carnets de família nombrosa i monoparental

El síndic de greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha obert una queixa d’ofici per a investigar les demores en la tramitació i l’expedició dels títols de família nombrosa i família monoparental. Aquests retards es produeixen, tant en la primera sol·licitud d’alta del carnet, com en les successives renovacions d’aquest.

Des de fa aproximadament uns tres anys, aquesta institució ha observat un augment del nombre de queixes relacionades amb aquest assumpte i ha constatat, a més, que durant alguns mesos l’Administració autonòmica arriba a complir els terminis legals previstos, però, en transcórrer un temps, tornen a produir-se els retards, que en certs períodes són de més de huit mesos.

Sens dubte, aquestes demores en la tramitació de títols de famílies monoparentals i nombroses provoquen greus trastorns econòmics a les persones beneficiàries, amb conseqüències immediates que no sempre són fàcils d’esmenar amb posterioritat: la pèrdua de bonificacions socials i fiscals, la no-aplicació de descomptes, la impossibilitat d’aconseguir certs punts en una baremació d’accés a determinats recursos o prestacions, etc.

Per tot això, el Síndic s’ha dirigit a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a sol·licitar-li informació respecte d’això i, en particular, per a preguntar-li per les mesures que està aplicant o té previst aplicar per a solucionar de forma permanent aquest problema, i garantir la protecció i ajuda que aquests col·lectius tenen reconegudes per llei.

Notícies relacionades