Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic insta Benicàssim a incloure una tarifa especial per a casos de fugues d’aigua

Actualitat del Síndic

El Síndic insta Benicàssim a incloure una tarifa especial per a casos de fugues d’aigua

17-01-2024
El Síndic insta Benicàssim a incloure una tarifa especial per a casos de fugues d’aigua

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, Ángel Luna, ha recomanat a l’Ajuntament de Benicàssim que modifique el Reglament de subministrament domiciliari d’aigua potable per a introduir una tarifa especial que minore la facturació en els casos de pèrdues, fugues o avaries ocultes en les instal·lacions interiors.

La intervenció del defensor del poble valencià es va originar arran de la queixa presentada per un afectat que denunciava que, a conseqüència d’una fuga d’aigua que no s’havia detectat, la seua factura d’aigua potable del tercer trimestre de 2023 va pujar a 2.795 euros. Davant aquesta situació, tant l’empresa subministradora com l’Ajuntament de Benicàssim es van negar a una minoració en la factura, ja que no hi ha cap tarifa aplicable en cas d’avaries en la xarxa.

Efectivament, el Síndic va constatar que el Reglament del subministrament domiciliari d’aigua potable de Benicàssim no contempla una tarifa especial per als casos de fugues ocultes d’aigua. Una tarifa que, segons ha comprovat aquesta institució, sí que és habitual en els reglaments de prestació del servei de subministrament d’aigua potable de les corporacions locals de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, Luna adverteix en la seua resolució que la competència per a regular el servei de subministrament d’aigua potable és de l’Ajuntament de Benicàssim: «La corporació local, com a titular i responsable últim del servei, pot modificar la normativa reguladora per a introduir-hi tarifes especials en cas de fuga oculta en què no intervé voluntarietat en el consum per part dels abonats, i millorar al màxim possible el servei que es presta als ciutadans».

Finalment, el Síndic critica la conducta de l’Ajuntament de Benicàsim en la tramitació d’aquest expedient per no haver facilitat l’informe sol·licitat i li recorda el deure legal de col·laborar amb el Síndic, facilitar la informació sol·licitada i respondre les recomanacions, els suggeriments o els recordatoris de deures legals efectuats.

Consulta el contingut íntegre d’aquesta resolució: 12052550.pdf (elsindic.com)

Notícies relacionades