Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic urgeix a agilitzar les valoracions de discapacitat

Actualitat del Síndic

El Síndic urgeix a agilitzar les valoracions de discapacitat

03-12-2018
El Síndic urgeix a agilitzar les valoracions de discapacitat

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha instat la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a resoldre urgentment ─després de 18 mesos de demora─ l’expedient de discapacitat del promotor d’una queixa i avaluar el grau de les limitacions de les seues activitats diàries.

El defensor del poble valencià també recorda a l’Administració la seua obligació legal de resoldre dins de termini ─en aquest cas, tres mesos─ i insisteix en el fet que l’incompliment d’aquesta obligació augmenta la incertesa i el patiment de les persones amb diversitat funcional, com també dels seus familiars, en un moment de dificultats econòmiques com l’actual.

En el que portem d’any, el Síndic de Greuges de la CV ha tramitat 182 expedients de queixa relacionats amb els retards que es produeixen a l’hora d’efectuar les valoracions necessàries per a resoldre quant al grau de discapacitat. Aquestes demores ja van ser evidenciades per aquesta institució en els informes anuals d’anys anteriors.

El Síndic reconeix en la seua resolució els esforços que ha dut a terme la Conselleria per a agilitzar les valoracions. No obstant això, situacions com la d’aquesta persona, que va presentar la seua sol·licitud de reconeixement de grau de discapacitat a l’abril de 2017 i encara no ha sigut resolta, “són un clar exemple que els esforços esmentats continuen sent insuficients.”

Vegeu el contingut íntegre d’aquesta resolució i una altra de similar de la província d’Alacant:

http://www.elsindic.com/Resoluciones/10988913.pdf (València)
http://www.elsindic.com/Resoluciones/10992739.pdf (Alacant)

Notícies relacionades