Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Llistes d’espera en la Unitat del Dolor de l’Hospital General d’Alacant

Actualitat del Síndic

Llistes d’espera en la Unitat del Dolor de l’Hospital General d’Alacant

17-05-2018
Llistes d’espera en la Unitat del Dolor de l’Hospital General d’Alacant

Quan Anna (nom fictici) va acudir al Síndic, portava més de 10 mesos en llista d’espera per a ser atesa per la Unitat del Dolor de l’Hospital General d’Alacant. Amb 61 anys i de baixa laboral pels intensos dolors diürns i nocturns, Anna no podia “portar una vida ni mitjanament normal, amb tendència a la depressió“ pel seu estat anímic.

Des de la Conselleria ens comunicaven que en la petició del facultatiu estava classificada com a “prioritat ordinària”, i que la llista d’espera per a aquest tipus de peticions era de 13 mesos.

No és la primera vegada que el Síndic es pronuncia sobre aquestes demores i insta la Conselleria de Sanitat Universal que adopte, a la major brevetat, totes les mesures que siguen necessàries per a la reducció de les llistes d’espera sanitàries i, en particular, les de la Unitat del Dolor de l’Hospital General d’Alacant. Tenim publicats en la web els nostres pronunciaments respecte d’això en les queixes 1601832 i 1709845.

La demora que es produeix en l’assistència sanitària, el lliurament dels resultats de proves diagnòstiques i l’aplicació de tractaments o intervencions quirúrgiques fa que els pacients afectats troben obstaculitzat l’accés efectiu a les prestacions.

Des del Síndic recordem que les persones tenim dret a comptar amb una assistència sanitària que responga de forma immediata i eficaç, i que és responsabilitat dels poders públics garantir aquest dret.

Si voleu més informació sobre aquesta resolució, podeu consultar-la en la nostra web: http://www.elsindic.com/Resolucions/10923900.pdf

Notícies relacionades