Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Serveis Socials només es compromet davant del Síndic a agilitzar l’acreditació de víctima de violència de gènere

Actualitat del Síndic

Serveis Socials només es compromet davant del Síndic a agilitzar l’acreditació de víctima de violència de gènere

07-05-2024
Serveis Socials només es compromet davant del Síndic a agilitzar l’acreditació de víctima de violència de gènere

La Conselleria accepta parcialment les recomanacions del defensor per a evitar revictimitzar la dona maltractada

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, Ángel Luna, ha tancat la queixa d’ofici que investigava les demores a donar cita presencial en els Centres 24h a les víctimes de violència de gènere, la revictimització de les dones que hi acudixen, així com les dificultats per a obtindre l’acreditació.

La Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge ha acceptat parcialment les recomanacions del defensor, i s’ha compromés només a agilitzar i simplificar el procediment d’acreditació de víctima de violència de gènere.

No obstant això, l’administració competent ha rebutjat, sense argumentar-ho prou, la recomanació del defensor d’ampliar els organismes amb capacitat per a emetre informes per a aconseguir l’acreditació de víctima de violència de gènere. Fins ara, només tenen capacitat per a això els Centres Dona 24h, però Luna recomanava que també pogueren fer-ho els serveis socials municipals i les Oficines d’Atenció a Víctimes del Delicte (OAVD).

Cal assenyalar que la Conselleria no s’ha pronunciat expressament respecte a adscriure les OAVD com a centres competents per a emetre informes d’acreditació de víctima de violència de gènere, i deixa oberta eixa possibilitat per tractar-se d’organismes de l’Administració autonòmica.

Finalment, l’Administració tampoc s’ha manifestat sobre la petició que es trasllade a la Conferència Sectorial d’Igualtat de l’Estat la proposta d’avaluar el funcionament del sistema d’acreditació/informació d’este títol des de la seua implantació, en totes les comunitats autònomes.

Consulta la resolució completa 12104378.pdf (elsindic.com)

Notícies relacionades