Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Tenim dret a no aportar documents que ja tinguen les administracions públiques

Actualitat del Síndic

Tenim dret a no aportar documents que ja tinguen les administracions públiques

11-08-2021
Tenim dret a no aportar documents que ja tinguen les administracions públiques

Tal com exposem en el nostre informe anual 2020, un dels problemes que la ciutadania denuncia davant del Síndic es refereix a les traves per a obtenir documents que els exigeix l’Administració a l’hora de tramitar un servei, ajuda o prestació. L’actual pandèmia ha complicat encara més l’obtenció d’aquests documents, a causa de la necessitat de reduir els aforaments de les oficines públiques.

Des del Síndic insistim a les diverses administracions afectades que la ciutadania té dret a no presentar davant de l’Administració aquella documentació que ja es troba a les seues mans o que pot obtenir pels seus propis mitjans.

Així, la no aportació de dades o documents que ja té l’Administració no es configura només com un dret dels interessats, sinó també com una doble obligació de totes les administracions: d’una banda, l’obligació de no requerir dades i documents ja aportats, i d’una altra banda, l’obligació de reunir electrònicament aquelles dades i documents que té qualsevol altra Administració.

Ací podeu consultar una de les nostres de les nostres actuacions sobre aquesta problemàtica:

Notícies relacionades