Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic elabora un informe sobre l’habitatge públic a la Comunitat Valenciana

Actualitat del Síndic

El Síndic elabora un informe sobre l’habitatge públic a la Comunitat Valenciana

30-01-2016
El Síndic elabora un informe sobre l’habitatge públic a la Comunitat Valenciana

El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana ha iniciat un treball d’investigació per a saber amb exactitud quina és la resposta de l’Administració valenciana a la situació actual de l’habitatge públic a la Comunitat.

L’accés a un habitatge digne continua sent actualment una de les principals preocupacions de la societat valenciana, i així ho constatem des del Síndic, d’acord amb les queixes que ens presenta la ciutadania sobre esta matèria. Tot i ser un dret reconegut en la Constitució, de les lleis desenvolupades sobre la matèria, per al defensor del poble valencià, el que ha fet la crisi econòmica és potenciar unes mancances estructurals de les polítiques en matèria d’habitatge, i ha situat esta problemàtica en el primer pla del debat social i polític.

Des de l’experiència diària de les queixes que presenta la ciutadania al Síndic sobre esta matèria, cada vegada sembla més evident la necessitat de substituir les polítiques basades en la idea d’accés a l’habitatge en règim de propietat, per la concepció més social que la política d’habitatge ha d’estar destinada a afavorir la integració dels grups més desprotegits de la societat.

Actualment, estem assistint a un important procés de redefinició del concepte de polítiques d’habitatge que està donant lloc a un nou desenvolupament de la legislació sobre el dret d’accés a un habitatge digne. Per això, i després d’anunciar la Conselleria d’Habitatge que ha iniciat un procés de reforma de la legislació en matèria d’habitatge a la Comunitat Valenciana, amb este informe el Síndic pretén contribuir al seu desenvolupament i incidir en el seu contingut social i en la configuració de l’accés a l’habitatge com un dret subjectiu de la ciutadania.

L’informe analitzarà, des d’una perspectiva sociològica i estadística, les característiques de la població que demana un habitatge públic, la seua zonificació i estratificació, com també un estudi de les condicions, característiques i ubicació d’estos habitatges públics que donen satisfacció a esta demanda. Igualment, aprofundirà sobre el fenomen de l’habitatge buit i determinarà quines són les polítiques públiques susceptibles d’adopció per a aconseguir que part d’eixe parc d’habitatge públic buit es destine a absorbir la demanda d’habitatge existent.

 

 

 

Notícies relacionades