Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • 4 de juny. Dia Internacional de Xiquetes i Xiquets Víctimes Innocents de l’Agressió

Actualitat del Síndic

4 de juny. Dia Internacional de Xiquetes i Xiquets Víctimes Innocents de l’Agressió

06-06-2016
4 de juny. Dia Internacional de Xiquetes i Xiquets Víctimes Innocents de l’Agressió

Actualment, estem sent testimonis de la major crisi humanitària des de la Segona Guerra Mundial; una situació que afecta de manera especialment dràstica milers de menors que fugen de l’horror de la guerra, de la misèria i de la por. Xiquets i xiquetes que en molts casos han d’iniciar este èxode en solitari o que durant el trànsit a la recerca d’una vida digna perden els seus éssers més estimats. Davant de tanta vulnerabilitat, els estats no poden fer cas omís dels compromisos internacionals adquirits sobre els drets d’estos menors a rebre especial protecció i auxili.

Avui també volem visibilitzar el patiment de les xiquetes i els xiquets víctimes de violència de gènere. La nova llei del menor els conferix més protecció en considerar-los víctimes directes d’esta violència dins de la llar, una violència que no és necessàriament física, sinó que sovint és psicològica i emocional, i provoca als menors danys i seqüeles a curt i llarg termini. Malauradament, hi ha molts més tipus d’agressions com ara l’explotació sexual, la pedofília, la pornografia infantil… Massa xiquetes i xiquets continuen sent víctimes de la tortura, els conflictes armats, els treballs forçats o l’abandó.

És una obligació ineludible dels poders públics evitar i perseguir totes estes violacions intolerables dels drets més bàsics dels menors i complir totes les lleis i els tractats internacionals que establixen com a prioritat l’interés superior del menor. La societat, per la seua banda, també exercix un paper important en este greu problema i, per això, cal denunciar els abusos i no ser-ne còmplice amb el silenci, la tolerància o la passivitat.

 

 

Notícies relacionades