Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Accepten una recomanació del Síndic sobre l’IBI dels habitatges socials 

Actualitat del Síndic

Accepten una recomanació del Síndic sobre l’IBI dels habitatges socials 

22-08-2014
Accepten una recomanació del Síndic sobre l’IBI dels habitatges socials 

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha rebut amb satisfacció la resposta de la Conselleria d’Infraestructura Territori i Medi Ambient a la petició que el defensor valencià li va fer de paralitzar la repercussió de l’IBI en uns habitatges socials en règim d’arrendament de propietat a la Vall d’Uixó.

El Síndic llançava esta recomanació després de rebre i tramitar nombroses queixes dels inquilins d’estes cases, els quals denunciaven que l’Institut Valencià de l’Habitatge (ara EIGE) els havia comunicat que havien de pagar l’IBI, una qüestió que fins a la data no havien hagut d’assumir, ja que se n’havia fet càrrec el propietari de l’habitatge, en este cas la Generalitat Valenciana.

D’acord amb el Síndic, encara que la normativa actual carrega l’inquilí amb estes despeses, per damunt de qualsevol interpretació jurídica, tenint en compte les circumstàncies econòmiques actuals, amb la crisi econòmica que estem vivint, no s’ha de carregar estes famílies que accedixen a un habitatge social com a conseqüència de les dificultats econòmiques que experimenten. A més, afegix que l’actual mesura adoptada sembla insolidària, atés que afecta principalment persones i famílies amb escassos recursos econòmics, la precària situació de les quals s’ha agreujat amb la crisi.

Així mateix, el Síndic recomanava a la Conselleria que impulsara davant dels ajuntaments mecanismes d’ajuda, deducció o bonificació del 95% de la quota íntegra de l’impost de béns immobles en els habitatges públics i socials. 

Consulteu el contingut íntegre de la Resolució del Síndic de Greuges.

Notícies relacionades