Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Cholbi clausura una jornada sobre la igualtat en l’educació i la cultura

Actualitat del Síndic

Cholbi clausura una jornada sobre la igualtat en l’educació i la cultura

11-05-2012
Cholbi clausura una jornada sobre la igualtat en l’educació i la cultura

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha clausurat esta vesprada la jornada La Igualtat en l’Educació i en la Cultura: Procés i Diàleg. La trobada, que ha estat organitzada per la Plataforma Feminista i l’Associació Cultural Sorámbulas, s’ha dut a terme durant tot el dia d’avui a la Seu Ciutat d’Alacant de la Universitat d’Alacant.

Durant la seua intervenció, Cholbi ha volgut destacar alguns  expedients de queixa que s’han tramitat o que s’estan estudiant en l’actualitat en el Síndic de Greuges sobre la igualtat de gènere en l’educació. Encara que les dones s’han obert pas en les professions, les institucions, la política… el camí encara és llarg i així ho demostra l’últim informe de la Comissió Europea sobre igualtat entre homes i dones, ha conclòs el defensor.

Per la seua banda, l’adjunta primera del Síndic, Emilia Caballero, ha intervingut en l’obertura de la jornada per explicar el paper del Síndic de Greuges com a camí per a vigilar el compliment dels drets d’igualtat de les ciutadanes. En este sentit, Caballero ha manifestat: La Sindicatura de Greuges, conscient de la desigualtat específica existent entre dones i homes, va crear al moment oportú l’Àrea d’Igualtat, la qual empra la perspectiva de gènere com a eina analítica  i travessa tota l’activitat que es duu a terme en esta institució.

Esta jornada té com a origen la Resolució que va dictar el Síndic de Greuges al novembre de 2011 sobre l’aplicació  a la Comunitat Valenciana de la Llei Orgànica 3/27, de 22 de març, per a la igualtat efectiva entre dones i homes.

Vegeu el contingut de la Resolució del Síndic esmentada més amunt.

Notícies relacionades