Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Cholbi recomana al Consell que esmene les pràctiques abusives en la facturació d’Iberdrola

Actualitat del Síndic

Cholbi recomana al Consell que esmene les pràctiques abusives en la facturació d’Iberdrola

11-05-2011
Cholbi recomana al Consell que esmene les pràctiques abusives en la facturació d’Iberdrola

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha recomanat a la Conselleria d’Infraestructures i Transports que inste la companyia elèctrica a tornar els imports facturats en excés” a un veí de València i que “inste la companyia elèctrica a fer la lectura real del subministrament elèctric.

Fa uns mesos un veí de València va presentar una queixa davant el Síndic en què denunciava que la companyia li havia remés reiterades factures amb lectures estimades molt per damunt del consum real. Segons el mateix, l’esmentada situació li suposava l’abonament d’uns imports molt superiors per electricitat que realment no havia consumit. Segons el promotor de la queixa, després de posar esta situació en coneixement del Servei Territorial d’Indústria i Energia, este organisme va avalar l’actuació de la companyia.

En la resolució del Síndic a la Conselleria d’Infraestructures i Transports, Cholbi assenyala que mitjaçant la pràctica de l’estimació de consums, s’està facturant als usuaris per un consum que no es correspon amb l’efectivament realitzat, tot infringint amb això la normativa de protecció al consumidor. Segons el síndic, l’estimació com a mètode de facturació resulta abusiva i contrària a dret, i vulnera la normativa de protecció al consumidor que prohibix el cobrament per productes o servicis no usats o consumits de forma efectiva.

Notícies relacionades