Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Conveni entre el Síndic i la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana

Actualitat del Síndic

Conveni entre el Síndic i la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana

13-11-2012
Conveni entre el Síndic i la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana

 

El Síndic de Greuges, José Cholbi, i el president de la Unió de Consumidors, Pedro Hernández, han firmat avui, a Alacant, un conveni de col·laboració amb l’objectiu de millorar la defensa i promoció dels drets de la ciutadania i els servicis dels consumidors i usuaris de la Comunitat Valenciana.

Pel que fa a la protecció i defensa dels consumidors i usuaris, Cholbi ha assenyalat que esta institució ha actuat en aquells casos en què s’ha produït una vulneració dels seus drets per falta de zel de l’administració. En este sentit, Cholbi ha recordat que l’administració ha de controlar de manera directa les prestacions del sector privat que siguen considerades servicis d’interés general, com ara els subministraments d’aigua, electricitat, gas o telefonia.

Entre els sectors que més denuncien els consumidors i usuaris, davant del defensor del poble de la Comunitat Valenciana, destaquen les reclamacions del subministrament de llum i gas, servicis de telefonia (sobretot a causa d’una prestació de servicis deficitària o per disconformitat amb la facturació, ja siga per excés o per la seua periodicitat), habitatge i, de manera destacada enguany 2012, els productes financers.

D’acord amb el Síndic, la greu crisi econòmica que experimentem fa que les persones requerisquen més ajuda d’organitzacions com ara la UCCV, o d’institucions com el Síndic de Greuges, que troben la seua raó de ser en el servici a la ciutadania.

De la mateixa manera, el president de la UCCV ha ressaltat la necessitat d’ús i demanda d’informació per part dels usuaris en estos temps, com també la responsabilitat i importància que adquirix el treball de les organitzacions i institucions que atenen les reclamacions de la ciutadania. 

Finalment, Cholbi ha incidit en el treball complementari que duen a terme tant el Síndic de Greuges com la UCCV, i ha mostrat la seua voluntat de canalitzar i remetre recíprocament aquells casos en què les possibles limitacions competencials impedixen donar una solució efectiva al ciutadà o la ciutadana. 

 

 

Notícies relacionades