Actualitat

Actualitat del Síndic

Conveni entre el Síndic i l’ONCE

15-06-2010
Conveni entre el Síndic i l’ONCE

El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, Bernardo del Rosal, ha firmat hui un Conveni de Col·laboració amb l’Organització Nacional de Cecs d’Espanya a la Comunitat Valenciana, representada per Agustín Ledesma, el seu delegat territorial.

Mitjançant este conveni, el Síndic es compromet a facilitar a l’ONCE el material d’informació i difusió de la Institució perquè siga transcrit al sistema braille o adaptat perquè els invidents puguen accedir al mateix. En este sentit, del Rosal ha afirmat que “es duran a terme les actuacions necessàries a fi d’adaptar la pàgina web de la Institució (www.sindicdegreuges.gva.es) per a persones cegues i deficients visuals”. Igualment, el Síndic visitarà les seus de les delegacions provincials de l’ONCE a la Comunitat Valenciana i impartirà xarrades divulgatives de la Institució.

Per la seua banda, l’ONCE es compromet a realitzar cursos de formació per al personal del Síndic, amb la finalitat que obtinga els coneixements necessaris per a poder atendre en les millors condicions possibles les persones que tinguen alguna discapacitat visual i que decidisquen utilitzar els serveis de la Institució.

Este Conveni entrarà en vigor l’endemà del ser firmat i tindrà una vigència d’un any, prorrogable automàticament per períodes iguals.

Bernardo del Rosal ha mostrat la seua satisfacció per la firma d’este Conveni “encaminat a aconseguir que el Síndic siga una Institució plenament assequible al col·lectiu d’invidents“, i de la mateixa manera invita tota l’administració a col·laborar amb este tipus d’iniciativa.

Agustín Ledesma, delegat territorial de l’ONCE a la Comunitat Valenciana, ha agraït al Síndic l’interés mostrat en esta organització i ha apuntat que “este Conveni, firmat hui a la seu del Síndic, és l’inici d’una estreta i fructífera relació, basada en la col·laboració, i que enriquirà ambdós institucions”, alhora que li augura un camí llarg i durador.

Notícies relacionades