Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Demanem a Sanitat més mitjans per a la reproducció assistida

Actualitat del Síndic

Demanem a Sanitat més mitjans per a la reproducció assistida

02-10-2015
Demanem a Sanitat més mitjans per a la reproducció assistida

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana ha tornat a insistir davant de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública perquè incremente els seus mitjans personals i materials que permeten atendre les demandes existents en el capítol de reproducció assistida. José Cholbi subratlla la complexitat de les llistes d’espera que, en relació amb les pacients en el límit d’edat però dins del termini legal, dificulten l’atenció a les persones que demanen tècniques de reproducció humana assistida.

La intervenció de José Cholbi en este assumpte es justifica per les queixes rebudes de pacients que van demanar els servicis de la Conselleria quan es trobaven dins del límit d’edat, però van estar un temps en llistes d’espera i quan van analitzar el seu cas ja superaven este límit.

En este sentit, el defensor valencià cita en concret el cas d’una pacient que va fer una primera visita a l’Hospital La Fe, de València, on li van comunicar que entrava en llista d’espera. Mesos després va sol·licitar visita pel fet que al maig del 2015 (any i mig després de la seua primera petició) complia 40 anys. Després de la realització del primer tractament i amb resultat negatiu, va sol·licitar un segon tractament però li’l van negar i li notificaren que a causa de la seua edat ja no la podrien atendre.

En la resolució enviada pel Síndic de Greuges a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública es remarca que el límit d’edat per a sotmetre’s a tècniques de reproducció humana assistida és una qüestió que ja ha sigut objecte d’estudi per part d’esta institució i que, sobre la base d’eixos estudis, convé recordar que en l’article 43 de la Constitució espanyola, en el seu títol I, reconeix el dret a la protecció de la salut i establix que competix als poders públics organitzar i tutelar la salut pública a través de mesures preventives i de les prestacions i dels servicis necessaris.

Per tot això, José Cholbi insistix davant de les autoritats sanitàries de la Generalitat Valenciana perquè incrementen amb qualsevol classe de mitjans (tant materials com humans) la dotació de les àrees de reproducció assistida que posen fi als llargs períodes d’espera de les pacients que sol·liciten este servici.

 

Notícies relacionades