Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Demanem més implicació en la lluita contra la contaminació acústica i el botelló a Castelló

Actualitat del Síndic

Demanem més implicació en la lluita contra la contaminació acústica i el botelló a Castelló

01-03-2016
Demanem més implicació en la lluita contra la contaminació acústica i el botelló a Castelló

El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, s’ha dirigit a l’Ajuntament de Castelló per a sol·licitar que adopte totes les mesures necessàries per tal d’eliminar les greus molèsties acústiques que injustament estan suportant uns veïns al carrer Segura (polígon Castàlia) a causa de l’activitat musical desenvolupada per un local d’oci i pel botelló que es fa als voltants. Tanmateix, el defensor valencià també ha demanat asfaltar l’esmentada via per a evitar problemes de bloqueig i permetre l’accés de vehicles d’emergència a la zona.

 

El defensor valencià va intervindre novament en este assumpte després de rebre la queixa d’una persona que, en representació dels seus pares, li traslladava els greus problemes de soroll i denunciava la situació de perill en què es troben els veïns, pel bloqueig de la seua única eixida, en coincidir els clients de la discoteca i els aficionats que acudixen a l’estadi del Club Esportiu de Castelló. Una circumstància que impedix l’accés d’ambulàncies, policies o bombers en cas de necessitat. 

 

El Síndic, d’acord amb la normativa vigent,  li recorda al consistori que està habilitat per a, entre altres mesures, ordenar la suspensió immediata del funcionament de la font pertorbadora fins que es corregisquen les deficiències existents. Respecte de la pràctica del botelló als voltants de la discoteca, el Síndic argumenta que la policia local té potestat per a sancionar, tant el consum d’alcohol a la via pública, com l’ús de les instal·lacions musicals dels vehicles amb un volum molt elevat. 

Consulta la resolució del Síndic sobre este assumte.

Notícies relacionades