Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Després de la nostra intervenció, Educació canviarà la coberta d’uralita del CEIP Carles Salvador de Benimaclet

Actualitat del Síndic

Després de la nostra intervenció, Educació canviarà la coberta d’uralita del CEIP Carles Salvador de Benimaclet

05-02-2016
Després de la nostra intervenció, Educació canviarà la coberta d’uralita del CEIP Carles Salvador de Benimaclet

El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana ha rebut amb satisfacció la resposta de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, en què dóna solució al problema denunciat davant d’esta institució per l’AMPA del Col·legi Públic Carles Salvador de Benimaclet (València).

Els representants de l’AMPA ens van presentar una queixa en la qual denunciaven el mal estat en què es trobava el porxe d’uralita del pati del centre educatiu. Segons les dades aportades pels interessats, la construcció d’esta teulada, d’uns vint anys d’antiguitat, té unes zones trencades i unes altres amb clevills. Per això, demanaven la mediació del defensor del poble valencià a fi que l’Administració retirara la coberta d’uralita i la substituïra per una de nova, amb un altre tipus de material que no comporte riscos per a la salut de xiquets i professorat. 

Entre els molts factors que han d’intervindre per a assolir una educació de qualitat, resulta innegable el paper d’evident protagonisme que exercixen les instal·lacions escolars. Una educació de qualitat imposa a l’Administració educativa l’obligació que els centres docents estiguen dotats del personal i dels recursos educatius i materials necessaris, i que els edificis escolars reunisquen els requisits mínims previstos en la legislació vigent.

Els representants de l’AMPA van traslladar la seua preocupació al Síndic pels riscos de salut associats a les plaques de fibrociments (uralita), un material de construcció que al moment oportú es va emprar a la coberta del porxe del col·legi, com també demanaven que es llevara al més aviat possible per una empresa especialitzada i durant un període de vacances, quan el centre estiguera buit, atés el risc que comportaria la inhalació d’amiant mentre llevaven la coberta. 

Després de l’actuació del Síndic, la Conselleria ens ha comunicat en el seu darrer informe que ja s’han adjudicat les obres per a substituir la coberta del porxe i que en breu s’efectuaran.

 

 

Notícies relacionades