Actualitat

Actualitat del Síndic

Dia Internacional de la Dona

09-03-2015
Dia Internacional de la Dona
Els drets humans de les dones i les xiquetes són una part inalienable, integrant i indivisible dels drets humans universals
Conferència Mundial de Drets Humans, Viena 1993

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona que celebrem el 8 de març, la institució del Síndic de Greuges vol commemorar el ferm propòsit de les dones al llarg de la història per a conquerir els seus drets i assolir la igualtat. La situació d’estos drets ha avançat en molts aspectes importants al llarg de les últimes dècades; lamentablement, però, actualment continua existint desigualtat entre els sexes.

La plena participació en condicions d’igualtat de les dones en totes i cadascuna de les esferes de la societat, recollida en la Declaració de la Conferència Mundial de la Dona de Beijing, és un objectiu que hem de tindre sempre molt present tots les persones que assumim responsabilitats dins de l’Administració i, molt especialment, aquelles que exercim les nostres funcions en institucions tan sensibles com el Síndic, que són garants dels drets de les persones.

Certament, són múltiples els reptes que encara hem d’assolir. Des de l’àmbit de les nostres competències respectives, hem de treballar i col·laborar per a fer realitat l’autonomia econòmica de les dones, la conciliació de la vida laboral i familiar, l’eliminació de la bretxa i la precarietat laboral, i la violència de gènere.

Avui més que mai, no podem passar per alt la dramàtica realitat de moltes dones en situació d’exclusió social al nostre país. Malauradament, la crisi no ha afectat homes i dones de la mateixa manera, i així ho evidencien les dades que han fet públiques esta setmana Creu Roja i Càritas. Lluny d’acostumar-nos-hi i tolerar este context de pobresa, hem de redoblar tots els nostres esforços per a promoure la igualtat entre els sexes i la inserció de la dona en el mercat laboral, com a mesures eficaces per a combatre la pobresa.

Notícies relacionades