Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Dia Internacional de la Lluita contra el Càncer Infantil

Actualitat del Síndic

Dia Internacional de la Lluita contra el Càncer Infantil

15-02-2017
Dia Internacional de la Lluita contra el Càncer Infantil

Hui volem reafirmar el nostre compromís en la defensa dels drets de les xiquetes i dels xiquets que tenen càncer, i recordem la nostra resolució dictada a la fi de 2016 sobre les unitats d’hospitalització domiciliària (UHD) per a pacients pediàtrics.

La nostra investigació es va iniciar després de rebre la denúncia d’un professional d’oncologia pediàtrica d’un hospital alacantí, qui manifestava que en la majoria de les UHD dels hospitals comarcals no s’atenien ni s’admetien xiquets i xiquetes. Quan vam concloure la tramitació de la queixa, vam dictar una resolució en què instàvem la Conselleria de Sanitat Universal a fer un esforç organitzatiu i pressupostari per a oferir una assistència digna i adequada a tots els pacients pediàtrics que necessitaren atenció domiciliària. Aquesta petició va ser acceptada per la Conselleria, la qual ens va comunicar que ja havia emprés alguna de les millores i que s’anirien implantant “d’acord amb les disponibilitats financeres”.

Des del Síndic no podem permetre que les xiquetes i els xiquets que estan malalts siguen discriminats d’aquesta prestació sanitària per raó d’edat o zona geogràfica. Com no podia ser d’una altra manera, vetlarem pel compliment d’aquest compromís amb l’esperança que la Comunitat Valenciana dispose, com més prompte millor i en tot el seu territori, d’UHD pediàtriques que atenguen xiquets i xiquetes, ja siga aquelles que tenen malalties cròniques complexes, ja siga aquells que requerisquen cures pal·liatives.

 Consulteu la resolució del Síndic de Greuges sobre aquest assumpte

 

Notícies relacionades