Actualitat

Actualitat del Síndic

Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

05-12-2016
Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Ara fa 10 anys es va aprovar la Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat. L’objectiu és assolir una millor consciència respecte de les persones amb discapacitat, fomentar el respecte pels seus drets i la seua dignitat, lluitar contra els estereotips, els prejudicis, i fer visibles les seues capacitats i aportacions a la societat.

Hui és un dia per a commemorar els seus drets i recordar que encara tenim un llarg camí per recórrer a fi que les persones amb diversitat funcional puguen viure de manera independent i estiguen completament integrades en la societat.

La Convenció també posa el punt de mira en la importància que xiquets, xiquetes i joves amb discapacitat no resulten exclosos del sistema educatiu i de l’accés a la salut, una cosa tan bàsica que de vegades ens sembla òbvia. I a fi que aquestes persones, com també aquelles altres a qui puga sobrevindre una discapacitat, quan arriben a l’edat adulta tinguen l’oportunitat de guanyar-se la vida amb el seu treball en entorns laborals inclusius i accessibles per a totes les persones.

Des del Síndic de Greuges i el nostre Observatori de la Vulnerabilitat treballem estretament amb col·lectius que defensen els drets d’aquestes persones ─“la minoria més àmplia del món” (ONU)─ amb un mateix objectiu: aconseguir que l’Administració adopte les mesures adequades per a assolir el gaudi efectiu dels seus drets i l’eliminació d’obstacles per a la seua integració completa en la societat.

Notícies relacionades