Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic aconsegueix una plaça d’aparcament a La Vila per a un xiquet amb mobilitat reduïda

Actualitat del Síndic

El Síndic aconsegueix una plaça d’aparcament a La Vila per a un xiquet amb mobilitat reduïda

08-04-2011
El Síndic aconsegueix una plaça d’aparcament a La Vila per a un xiquet amb mobilitat reduïda

L’Ajuntament de La Vila ha acceptat la petició del Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana de concedir una plaça d’aparcament per a un xiquet, menor de 3 anys, amb mobilitat reduïda. A aquest efecte, la corporació Municipal vilera ha acordat modificar, parcialment, l’Ordenança Reguladora de la Concessió i Ús de Targetes d’Aparcament per a Persones amb Mobilitat Reduïda, atés que l’Ordenança estableix que per optar a aquest tipus de plaça cal tenir una edat superior als 3 anys.

En la seua llarga exposició davant l’Ajuntament de La Vila, el síndic José Cholbi argumenta que el xiquet, de 16 mesos d’edat, i que necessita una plaça d’aparcament especial, acudeix dues vegades per setmana a sessions de rehabilitació a l’Hospital de La Vila Joiosa, i que a causa del seu grau de discapacitat, un 33 per cent, és imprescindible disposar-hi d’una plaça que li facilite l’ accés al centre hospitalari.

D’acord amb la informació remesa des de la Conselleria de Sanitat al síndic, l’hospital Marina Baixa compta amb deu places d’aparcament per a persones discapacitades, i que aquestes places estan subjectes a les ordenances municipals.

Recolzat en aquesta informació, José Cholbi va insistir davant la corporació Municipal vilera amb la necessitat de la família del xiquet discapacitat de disposar d’una plaça d’aparcament a l’hospital, almenys durant el temps que duren els exercicis de rehabilitació. I tot i que l’edat del menor no arriba a l’exigida per l’ordenança municipal que regula aquesta concessió, José Cholbi ha esmentat la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, de la qual l’estat espanyol forma part, tot i recordant que un dels objectius prioritaris d’aquesta convenció és promoure, protegir i assegurar el gaudi ple en condicions d’igualtat de tots els drets humans i llibertats fonamentals per totes les persones amb discapacitat.

Tanmateix, el síndic recorda a la corporació Municipal vilera que els ajuntaments adoptaran les mesures escaients per facilitar l’estacionament dels vehicles que transporten persones amb discapacitat, especialment, prop dels centres de treball o estudi, domicili, edificis públics i edificis de pública concurrència, i subratlla que l’Ajuntament està obligat a reservar-los, en llocs on es comprove que és necessari, places d’aparcament, com també permetre els vehicles ocupats per persones discapacitades estacionar en qualsevol lloc de la via pública durant el temps imprescindible i sempre que no s’entorpisca la circulació de vehicles o el pas de vianants.

Tots aquestos arguments han aconsellat l’Ajuntament de La Vila a acceptar la petició del Defensor del Poble valencià i concedir a la família del xiquet una de les places d’aparcament especial amb què compta l’hospital Marina Baixa, en La Vila.

Notícies relacionades