Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic admet a tràmit tres queixes més de l’Associació de Veïns Tabarca Illa Plana

Actualitat del Síndic

El Síndic admet a tràmit tres queixes més de l’Associació de Veïns Tabarca Illa Plana

20-02-2017
El Síndic admet a tràmit tres queixes més de l’Associació de Veïns Tabarca Illa Plana

El síndic de greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, s’ha dirigit tant a la Conselleria de Sanitat Universal, a l’Ajuntament d’Alacant i a la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori per a demanar-los informació sobre tres nous expedients de queixa que ha presentat l’Associació de Veïns Tabarca Illa Plana i que el defensor valencià ha admés a tràmit.

En una de les queixes els veïns demanen la mediació d’aquesta institució davant de la Conselleria de Sanitat Universal per a millorar l’atenció sanitària que reben els residents de l’illa, consistent en un servici d’infermeria. L’associació considera insuficient l’atenció de què disposen actualment perquè no compta amb mitjans materials suficients per a actuar en situacions d’urgència vital. Una situació que, a més, s’agreuja per la falta de transport marítim durant els mesos d’octubre a març. Als mesos d’estiu (juliol i agost), els veïns continuen considerant escassa l’atenció mèdica de dues hores diàries que reben residents i turistes.

Un altre problema que plantegen es refereix al sistema de tractament d’aigües residuals. Un dels aspectes que més els inquieta és la ubicació de la futura estació de bombament que està projectada al nucli urbà. Segons l’associació, van presentar al·legacions a aquest projecte i hi van proposar una altra ubicació que causara menys molèsties (olors i sorolls), però l’Ajuntament d’Alacant no les va tindre en compte a pesar de comptar amb més de sis-centes signatures.

Finalment, els veïns també han traslladat al defensor del poble valencià la seua preocupació per l’estat actual del port de l’Illa Plana de Tabarca i la demora que s’està produint a l’hora d’ampliar-lo i reformar-lo. L’associació ha demanat la mediació del Síndic davant de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori per a poder accedir a la informació ambiental que integra els expedients tramitats en relació amb el port, a fi de conéixer els antecedents, informes i estudis que justifiquen les decisions adoptades o els retards que s’estan produint en l’execució dels projectes de millora del port de l’illa.

Aquestes protestes s’uneixen a la queixa que el Síndic va obrir al gener d’enguany pels problemes de transport marítim entre Tabarca i Santa Pola durant els mesos d’octubre a març.

 

Notícies relacionades