Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic condemna la mort de dues dones, una a Xàbia i una altra a Algorfa, per violència de gènere

Actualitat del Síndic

El Síndic condemna la mort de dues dones, una a Xàbia i una altra a Algorfa, per violència de gènere

11-03-2015
El Síndic condemna la mort de dues dones, una a Xàbia i una altra a Algorfa, per violència de gènere

La institució del Síndic de Greuges vol mostrar la seua més enèrgica repulsa i condemna pels assassinats de dues dones que s’han produït entre ahir i avui, suposadament, a mans de les respectives parelles.

Un dels assassinats va tenir lloc a Xàbia fa poc més d’una setmana, on un home, davant dels seus fills, va colpejar la seua dona al cap amb una paella, de manera que va romandre nou dies a la UCI. Ahir la dona va morir en no poder superar els traumatismes que li va causar la brutal pallissa.

El segon assassinat s’ha sabut avui: una dona de nacionalitat britànica, que estava desapareguda des del setembre, ha estat trobada avui en avançat estat de descomposició. La seua parella ha confessat que la va colpejar amb un bastó i la va matar.

Justament fa només dos dies, esta institució donava a conéixer l’actualització de l’informe especial sobre violència de gènere. Avui ens reafirmem en el nostre compromís de continuar treballant amb contundència i fermesa per a acabar amb esta plaga. La violència de gènere és un greu problema de la nostra societat, el qual exigix una resposta global i coordinada per part de totes les persones que assumim responsabilitats dins de l’Administració.

Des d’esta institució volem recordar la importància de denunciar les situacions de maltractament. Sobretot, però, insistim en la necessitat d’implantar noves polítiques en matèria de prevenció, perfeccionar els mecanismes legals corresponents i fer un esforç més gran a l’hora de dotar de recursos la xarxa de servicis que ha de protegir les víctimes del maltractament. 

 

Notícies relacionades