Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic condemna l’assassinat d’un menor de deu anys  a Torrevieja presumptament a mans de la parella de la seua mare

Actualitat del Síndic

El Síndic condemna l’assassinat d’un menor de deu anys  a Torrevieja presumptament a mans de la parella de la seua mare

05-05-2015
El Síndic condemna l’assassinat d’un menor de deu anys  a Torrevieja presumptament a mans de la parella de la seua mare

La institució del Síndic de Greuges vol manifestar la seua més enèrgica condemna a l’assassinat d’un menor de deu anys, a la localitat alacantina de Torrevieja, presumptament a les mans de la parella sentimental de sa mare.

Lamentablement, avui evidenciem amb tota claredat i amargor que els menors són també víctimes directes de la violència de gènere; que esta xacra no solament afecta les dones, sinó també les seues filles i fills, unes vegades com a testimonis i d’altres com a víctimes directes de les agressions, que necessiten igualment mesures d’assistència i protecció.

Així mateix, insistim en la importància de denunciar les situacions de maltractament. No han de denunciar-les solament les víctimes, sinó que també tota la ciutadania en general -familiars, amics, veïns o simplement testimonis- tenim l’obligació moral d’avisar i de destapar estes situacions. Sobretot, però, reiterem la necessitat de perfeccionar la xarxa de servicis especialitzats en l’atenció a les víctimes, com també les mesures de protecció per a garantir els drets més bàsics d’estes persones en situació de màxima vulnerabilitat.

A hores d’ara, esta institució està elaborant un nou informe especial sobre violència de gènere, en què estem prestant una especial atenció a estes víctimes “invisibles” que patixen i presencien la violència en l’entorn familiar. Un dia més, ens reafirmem en el nostre compromís de continuar treballant amb contundència i fermesa per a acabar amb esta xacra.

Notícies relacionades