Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic considera injust excloure una família del pla de reallotjament perquè estan esperant el permís de residència definitiu

Actualitat del Síndic

El Síndic considera injust excloure una família del pla de reallotjament perquè estan esperant el permís de residència definitiu

15-09-2015
El Síndic considera injust excloure una família del pla de reallotjament perquè estan esperant el permís de residència definitiu

El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana s’ha dirigit a l’Ajuntament d’Alacant per a recomanar-li que torne a incloure en el pla de reallotjament una família que n’havia estat exclosa perquè estaven esperant el permís de residència definitiu. Així mateix, el defensor del poble valencià insta que els adjudiquen un habitatge en arrendament.

L’interessat, que va presentar la queixa en el Síndic fa uns mesos, és propietari d’un dels habitatges de l’edifici desallotjat al març d’enguany (perquè va ser declarat en ruïna), al barri d’Alcoleja. Ell i la seua esposa són pares de quatre xiquets, que estan degudament escolaritzats, i tenen el certificat d’empadronament, la targeta sanitària, l’escriptura de propietat de la casa i fins i tot el permís de circulació.

En un principi, l’Ajuntament d’Alacant, a través del Patronat d’Habitatge, va incloure la família en el pla de reallotjament de l’esmentat edifici i els va assignar un habitatge de lloguer social. No obstant això, quan van anar a signar el corresponent contracte d’arrendament, van constatar que ni ell ni la seua esposa disposaven de permís de residència, per la qual cosa van ser automàticament exclosos del procés.

Davant d’esta situació, el Síndic considera injusta l’exclusió d’esta família del pla de reallotjament disposat per a les persones afectades pel desallotjament de l’edifici situat al carrer Diputat Josep Lluís Barceló núm. 10. Una família amb quatre menors a càrrec seu, que té un gran arrelament social, i que actualment es troba a l’espera que els concedisquen el permís de residència definitiu.

Per tot això, i de conformitat amb la proposta realitzada al seu dia pel comité tècnic d’avaluació de l’Ajuntament, el Síndic sol·licita una solució per a la situació d’esta família que preveja el seu reingrés en el pla de reallotjament i l’adjudicació d’un habitatge de lloguer social.

Consulteu el contingut íntegre de la resolució del Síndic sobre este tema.

Notícies relacionades