Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic de Greuges aconseguix que Educació augmente les beques per a l’excel·lència acadèmica

Actualitat del Síndic

El Síndic de Greuges aconseguix que Educació augmente les beques per a l’excel·lència acadèmica

05-07-2013
El Síndic de Greuges aconseguix que Educació augmente les beques per a l’excel·lència acadèmica

El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana ha aconseguit que la Conselleria d’Educació augmente la concessió de beques per a l’excel·lència acadèmica, com també la creació d’una línia pressupostària destinada als premis al rendiment acadèmic. José Cholbi, en la seua condició de defensor del poble valencià, va sol·licitar a la consellera Maria José Catalá que arbitrara les mesures necessàries per tal de convocar beques per a la promoció de l’excel·lència acadèmica per a tots aquells alumnes que hagen conclòs estudis oficials de grau, llicenciatura, enginyeria, enginyeria tècnica, arquitectura i arquitectura tècnica en les universitats públiques de la Comunitat Valenciana.

El síndic també va demanar a la consellera d’Educació que estudiara la possibilitat de preveure una línia pressupostària amb dotació suficient per premiar el rendiment acadèmic. Ambdues sol·licituds del síndic han sigut recollides per la consellera Catalá, que ha decidit acceptar-les i ampliar el suport a l’excel·lència acadèmica,  mitjançant la modificació de la distribució de crèdits per a atendre les ajudes en el curs 2010-2011, tal com suggeria el Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, segons remarca en el seu escrit d’acceptació.

En el mateix escrit, la consellera d’Educació informa José Cholbi que el passat mes de juny va publicar en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana la convocatòria de beques per a l’excel·lència acadèmica destinades a qui haja conclòs estudis d’educació universitària durant el curs acadèmic 2010-2011 en les universitats públiques valencianes.

La intervenció de Cholbi en este assumpte es justifica per la presentació d’una queixa per part d’un alumne de Dret i Administració i Direcció d’Empreses de la Universitat d’Alacant, que va rebre al desembre de l’any 2011 el Premi Extraordinari en Dret d’esta Universitat. No obstant això, i malgrat estar a l’aguait de totes les convocatòries de beques a l’excel·lència acadèmica, va comprovar que per als estudiants que van finalitzar els seus estudis en el curs 2010-2011 no s’havia generat cap tipus de convocatòria i que, no obstant això, al gener d’enguany es va assabentar d’una ordre de la Conselleria d’Educació per la qual es convocaven beques per a la promoció de l’excel·lència acadèmica per als alumnes que hagen conclòs els seus estudis oficials durant el curs 2011-2012.

En contrastar amb Educació això anterior, i no rebre resposta positiva des de la Conselleria, va presentar una queixa davant el Síndic de Greuges, el qual, posteriorment, va argumentar davant la consellera Maria José Catalá els drets d’este alumne i d’aquells que estigueren en el seu mateix cas. Estos arguments han estat acceptats íntegrament per la Conselleria, atés que ha inclòs en les seues beques el curs 2010-2011, com també ha modificat la distribució de crèdits per atendre les ajudes en cada cas.

 

Notícies relacionades