Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic de Greuges desbloqueja un macrocentre assistencial de l’Ajuntament d’Oslo a Altea

Actualitat del Síndic

El Síndic de Greuges desbloqueja un macrocentre assistencial de l’Ajuntament d’Oslo a Altea

08-10-2013
El Síndic de Greuges desbloqueja un macrocentre assistencial de l’Ajuntament d’Oslo a Altea

(08/10/13). El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana ha aconseguit desbloquejar el projecte de construcció d’un macrocentre assistencial de l’Ajuntament d’Oslo a la població alacantina d’Altea. Les recomanacions traslladades per José Cholbi a la corporació municipal alteana han servit de base perquè la Regidoria d’Urbanisme concedisca les llicències mediambiental i de construcció d’este projecte, i que així es considere finalitzat un llarguíssim procés de recursos de reposició tramitats des de fa més de set anys pels promotors del centre assistencial.

La resposta de l’Ajuntament d’Altea, que presidix Miguel Ortiz, ha estat considerada pel síndic José Cholbi “molt positiva”, tenint en compte que el projecte s’havia autoritzat al seu dia després de la Declaració d’Interés Comunitari (DES) per la Conselleria d’Urbanisme de la Generalitat Valenciana, i gràcies a les solucions aprovades pels promotors del centre assistencial per a millorar l’entorn dels terrenys triats i les condicions de connexió.

José Cholbi, en la seua condició de defensor del poble valencià, va acceptar la queixa presentada per la promotora del macrocentre assistencial, en nom i representació de l’Ajuntament d’Oslo, i es va dirigir a la corporació municipal alteana a fi de sol·licitar-li informes per conéixer en quina situació es trobaven les peticions de les corresponents llicències.

El síndic insistia en el seu escrit a les autoritats alteanes que l’Ajuntament de la capital del país noruec pretén edificar un centre de rehabilitació en sòl classificat pel planejament general del municipi d’Altea com a sòl no urbanitzable comú. No obstant això, José Cholbi subratllava que esta qualificació no hauria d’afectar el projecte, atés que la mateixa Llei del sòl no urbanitzable admet la implantació excepcional de determinats usos, entre els quals es troba el que han sol·licitat els autors de la queixa, a través de la tramitació d’una Declaració d’Interés Comunitari (DES), una declaració que va rebre el vistiplau del Consell de la Generalitat Valenciana al seu dia, després d’haver estat informat favorablement per l’Ajuntament d’Altea.

Després d’un primer informe i una vegada constatada la bona disposició de l’Ajuntament alteà per a solucionar els aspectes qüestionats per Urbanisme, José Cholbi va insistir en la seua sol·licitud de respostes positives per a permetre la construcció del centre assistencial que generarà, entre altres beneficis, un elevat nombre de llocs de treball directes, com també una quantitat considerable de llocs indirectes, al marge d’altres beneficis propis d’un macrocentre com l’esmentat, no solament per a l’Ajuntament d’Oslo, sinó també per a la població alteana.

Notícies relacionades