Actualitat
- Inici >
- Actualitat >
- El síndic elabora un informe especial sobre l’actuació de l’Administració en la lluita contra l’atur
Actualitat del Síndic
El síndic elabora un informe especial sobre l’actuació de l’Administració en la lluita contra l’atur
09-12-2010El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, acaba de fer públic el seu últim informe especial sobre L’actuació dels servicis públics valencians d’ocupació en la lluita contra l’atur. L’estudi té unes 120 pàgines i detalla tant les principals activitats que duu a terme el Servici Valencià d’Ocupació (SERVOF) com els servicis que oferixen els ajuntaments de la Comunitat Valenciana. El treball conclou amb nou recomanacions dirigides als servicis valencians d’ocupació.
L’objectiu d’este informe és, d’una banda, refondre en un sol document les nombroses i complexes activitats que tant el SERVOF com els servicis municipals estan prestant actualment a la Comunitat Valenciana per facilitar-ne el coneixement al conjunt de la ciutadania; i d’una altra banda, exposar unes conclusions i formular unes recomanacions que puguen servir per a millorar estos valuosos servicis que demana la societat valenciana.
L’informe se centra en l’estudi dels ajuntaments de la Comunitat que tenen un nombre d’habitants més elevat, però això no vol dir, ni de bon tros, que altres ajuntaments que tenen una menor capacitat econòmica i de gestió no estiguen prestant este fonamental servici en temps de crisi econòmica.
En este sentit, l’informe analitza les activitats que s’estan duent a terme des del SERVOF i des dels servicis municipals d’ocupació de:
- Les tres capitals de província: Alacant, Castelló i València.
- Els cinc municipis més poblats de cada província: Alzira, Gandia, Paterna, Sagunt, Torrent, Benicarló, Benicàssim, Onda, Peníscola, Vila-real, Alcoi, Benidorm, Elx, Guardamar del Segura i Torrevieja.
- Els 7 consorcis intermunicipals en matèria d’ocupació i formació existents a la nostra Comunitat.
Entre les recomanacions que recull l’informe, el Síndic indica que cal potenciar al màxim les relacions electròniques entre la ciutadania i els servicis públics d’ocupació valencians en la tramitació del màxim nombre possible de procediments administratius, a fi d’augmentar la productivitat, reduir els temps i evitar cues i esperes innecessàries a les oficines de l’atur.
Així mateix, el defensor valencià insta a concentrar en un únic portal o pàgina d’Internet totes les ofertes d’ocupació, els cursos de formació i els tallers que publiciten els diversos servicis públics d’ocupació valencians, a fi de facilitar al màxim el seu coneixement per part de les persones que estan en l’atur.
Este informe es troba disponible des d’avui en esta pàgina web.