Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic insta a millorar l’accés viari entre Benijófar i Rojales

Actualitat del Síndic

El Síndic insta a millorar l’accés viari entre Benijófar i Rojales

07-12-2016
El Síndic insta a millorar l’accés viari entre Benijófar i Rojales

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, s’ha dirigit als ajuntaments de Rojales i Benijófar perquè, de manera coordinada, eliminen els obstacles físics que impedeixen la comunicació entre dos vials que separen els termes d’aquests municipis. El defensor valencià pretén garantir així les condicions de seguretat i especialment l’accés dels vehicles d’emergència (bombers, ambulàncies, policia, etc.) a la zona afectada.

La intervenció del Síndic en aquest assumpte es va iniciar en rebre la queixa d’una veïna de la zona que s’havia dirigit diverses vegades al seu ajuntament per a sol·licitar l’obertura de l’accés a l’avinguda del Riu Tajo des del carrer de València. Es tracta de dos vials que conflueixen en una cruïlla però que estan separats per una vorera que divideix els termes municipals de Rojales i Benijófar. Segons la veïna afectada, aquesta incomunicació ha provocat ja algun accident en obligar els vehicles d’emergència —en aquest cas l’ambulància — a recórrer un trajecte molt més llarg per a atendre situacions d’urgència en les quals el temps és un factor decisiu.

Després de l’estudi dels informes remesos pels servicis municipals afectats, el Síndic entén que no existeix cap dificultat insalvable per a connectar aquests carrers, amb la qual cosa considera factible eliminar els elements físics —la vorera— i millorar així les condicions d’accés i comunicació a les zones urbanes afectades, com també reduir els riscos que, segons l’afectada, hi ha actualment.

Vegeu la resolució d’aquesta queixa.

 

Notícies relacionades