Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El síndic insta Calp perquè considere la reubicació del mercadet dels dissabtes

Actualitat del Síndic

El síndic insta Calp perquè considere la reubicació del mercadet dels dissabtes

04-09-2014
El síndic insta Calp perquè considere la reubicació del mercadet dels dissabtes

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, s’ha dirigit a l’Ajuntament de Calp per recomanar que “impulse i accelere la tramitació i resolució de l’expedient incoat sobre la proposta de canvi d’ubicació del mercadet dels dissabtes”.

La intervenció del Síndic ha estat motivada per una queixa que van presentar els venedors ambulants del mercat que es fa els dissabtes a esta localitat. En la queixa manifesten la disconformitat amb la ubicació actual del mercadet (dins del nucli urbà) i hi al·leguen que hi ha un greu risc i perill, tant per als béns com per a les persones, per culpa de l’incompliment de les mesures de seguretat i d’emergència. D’acord amb els venedors, “l’estretor dels carrers impedix la circulació d’ambulàncies o cotxes de bombers, no hi ha boques d’aigua ni tampoc d’incendi, tal com exigix la normativa”. Segons les persones afectades, s’han dirigit a l’Ajuntament per demanar el canvi d’ubicació del mercadet a fi de traslladar-lo a l’extraradi.

Des del consistori ens comuniquem que la Junta de Govern local va acordar, a la fi de març de 2014, estudiar la proposta de reubicació del mercadet a l’avinguda d’Europa, però encara continua la tramitació de l’expedient i no s’ha pres cap decisió respecte d’això.

Esta institució considera essencial que este tipus d’activitat garantisca en tot moment la seguretat de les persones i dels béns. En este sentit, els autors de la queixa detallen els riscos de mantenir la ubicació actual del mercadet i denuncien greus incompliments del Pla d’Evacuació i Emergència. Per la seua banda, l’Ajuntament de Calp no ha remés a esta institució els informes tècnics dels servicis municipals que desmentisquen o rebaten estos fets.

 

Notícies relacionades