Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic insta l’Ajuntament de Dénia a impulsar la connexió d’una urbanització a la xarxa general de clavegueram

Actualitat del Síndic

El Síndic insta l’Ajuntament de Dénia a impulsar la connexió d’una urbanització a la xarxa general de clavegueram

07-12-2016
El Síndic insta l’Ajuntament de Dénia a impulsar la connexió d’una urbanització a la xarxa general de clavegueram

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, s’ha dirigit a l’Ajuntament de Dénia per a recomanar-li que «inicie i dirigisca el procés per a connectar l’edifici Laguna Beach a la xarxa de clavegueram.

Aquesta ha estat la resposta del defensor del poble valencià a la queixa presentada per una representant veïnal en la qual manifestava que havia sol·licitat al consistori la connexió del seu immoble a la xarxa general de clavegueram i no havia rebut cap resposta fins al moment. L’afectada posava de manifest que, actualment, els residus s’evacuen a una fossa sèptica «amb els molt greus riscos» tant per a la salut pública com per al medi ambient que pot provocar aquesta pràctica, a causa de les possibles filtracions en la xarxa d’aigua potable i la proximitat a la mar.

Per la seua banda, el Síndic de Greuges entén que, segons la normativa vigent, els municipis estan obligats a oferir, entre d’altres, el servici de clavegueram, i que els veïns tenen dret a exigir aquest servici. El clavegueram és un servici de prestació obligatòria als habitatges afectats i la seua dotació no pot prolongar-se en el temps, sense perjudici que l’Ajuntament puga establir les corresponents contribucions especials per a sufragar les despeses d’execució.

 

Consulteu la resolució del Síndic sobre aquest assumpte.

 http://www.elsindic.com/Resoluciones/10818155.pdf

 

Notícies relacionades