Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic insta l’Ajuntament d’Orpesa perquè netege el llit del riu Chinchilla

Actualitat del Síndic

El Síndic insta l’Ajuntament d’Orpesa perquè netege el llit del riu Chinchilla

29-08-2014
El Síndic insta l’Ajuntament d’Orpesa perquè netege el llit del riu Chinchilla

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha dictat una resolució en la qual recomana a l’Ajuntament d’Orpesa que realitze els treballs de neteja del llit del riu Chinchilla al seu pas per les zones urbanes del municipi. 

Esta recomanació és la conseqüència de la queixa presentada per una veïna, que recollia el malestar general dels residents de la zona i denunciava la brutícia del llit del riu, com també la pudor i l’afluència de mosquits per la falta de neteja, al seu pas per un dels ponts propers a l’entrada de Marina d’Or. Segons sembla, els afectats havien plantejat esta situació a l’Ajuntament, el qual els va contestar que esta tasca corresponia a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

En este sentit, ens trobem amb un problema que es repetix cada vegada que cal netejar el llit d’un riu. El cost derivat d’estos treballs de neteja no vol ser assumit per l’ajuntament ni tampoc per la confederació hidrogràfica respectiva.

En la resolució, el Síndic aplica els raonaments del Tribunal Suprem (en la seua Sentència núm.  2302, de data 10 de juny de 2014), que manté que la neteja del llit dels rius al seu pas per zones urbanes no és competència de l’organisme de conca.

No obstant això, Cholbi també assenyala la conveniència de signar un conveni entre la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i l’Ajuntament d’Orpesa de Mar per tal d’escometre en un futur els treballs de neteja. 

Notícies relacionades