Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic investiga d’ofici la situació actual de la pobresa a la Comunitat Valenciana

Actualitat del Síndic

El Síndic investiga d’ofici la situació actual de la pobresa a la Comunitat Valenciana

24-02-2012
El Síndic investiga d’ofici la situació actual de la pobresa a la Comunitat Valenciana

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha obert una queixa d’ofici per conéixer la situació actual de la pobresa a la nostra Comunitat i saber quina resposta està donant l’Administració autonòmica i local a les noves situacions que s’estan plantejant.

El Síndic ha decidit estudiar esta realitat després de reunir-se amb els representants de més d’onze associacions que integren la Plataforma contra la Pobresa, entre les quals estan: la Fundació del Secretariat Gitano, Associació d’Afectats per les Hipoteques, Càritas, Afema, Alacant Acull, Comunitats Cristianes Populars, etc. D’acord amb l’adjunta primera, Emilia Caballero, la informació facilitada per estes associacions és molt útil, ja que treballen directament i des de diverses parcel·les al servici d’aquells que patixen esta situació a la Comunitat Valenciana.

El Síndic de Greuges, com a defensor dels drets i de les llibertats de la ciutadania de la Comunitat Valenciana, i concretament dels col·lectius de persones més vulnerables i en risc d’exclusió social, s’ha caracteritzat sempre per la seua atenció als sectors més vulnerables. En este sentit, Cholbi és plenament conscient de la delicada situació actual en què es troben moltes persones a la nostra Comunitat com a conseqüència de la implacable crisi; així ho demostren les nombroses recomanacions que cada dia fem en matèria d’educació, sanitat i servicis socials.

Ferm amb este compromís, el Síndic ha participat en múltiples activitats relacionades amb esta problemàtica, i una de les últimes va ser la Jornada sobre Pobresa i Exclusió Social, organitzada per esta institució al gener de 2011, en la qual representants d’organitzacions socials i tècnics de l’Administració van reflexionar sobre les diverses facetes de la pobresa i els problemes que esta comporta.

Notícies relacionades