Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic investiga presumptes abocadors il·legals al Baix Segura

Actualitat del Síndic

El Síndic investiga presumptes abocadors il·legals al Baix Segura

11-10-2012
El Síndic investiga presumptes abocadors il·legals al Baix Segura

 

El síndic de greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, alertat pels mitjans de comunicació, ha obert una nova queixa d’ofici per investigar l’existència de nous runams que s’unixen als abocadors incontroladament i suposadament il·legals a cinc municipis del Baix Segura. Concretament, els termes afectats són: Callosa de Segura, Catral, Dolores, la Granja de Rocamora i Sant Isidre.

Per això, Cholbi s’ha dirigit als ajuntaments d’estes cinc localitats per demanar-los informes en què detallen l’activitat que hi estan duent a terme, a fi d’evitar els abocaments incontrolats de runes i fems en els seus respectius termes municipals.

El síndic és plenament conscient que la protecció i conservació del medi ambient ha esdevingut els darrers anys una creixent preocupació social i un dels objectius essencials de les polítiques públiques. En este sentit, el defensor indica que, d’acord amb la legislació vigent, els poders públics tenen encomanades de manera principal l’atenció i la protecció del medi ambient i dels recursos naturals davant de les actuacions que puguen lesionar-lo o utilitzar-lo d’una manera abusiva i irracional.

 

Notícies relacionades