Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic investigarà les queixes dels interins docents perjudicats per la rebaremació

Actualitat del Síndic

El Síndic investigarà les queixes dels interins docents perjudicats per la rebaremació

23-09-2015
El Síndic investigarà les queixes dels interins docents perjudicats per la rebaremació

El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana ha admés a tràmit les queixes presentades per l’Associació d’Interins Docents per un Acord Just i quasi un miler de persones que a títol individual han presentat queixa davant d’este institució en veure’s perjudicades pel nou sistema de baremació en la borsa de treball de docents.

Els afectats manifesten que, després de l’anul·lació de l’Acord que ordena les borses d’interins docents subscrit el 3 d’abril del 2013 per un defecte en el seu temps d’execució, les borses d’interins han tornat a ser reordenades segons l’acord anterior (de novembre del 2010) en el qual es dóna prioritat a l’experiència per damunt de la superació d’un procés d’oposicions. D’esta manera, denuncien els interessats, les actuals llistes d’interins integren persones que van entrar a través de l’obertura de borses extraordinàries, fins i tot quan no tenen superada la fase d’oposició.

Així mateix, els afectats es lamenten que els interins que entren a formar part de la borsa i han demostrat la seua capacitat en haver aprovat una oposició i els seus mèrits, apareixen al final de les llistes sense cap possibilitat d’accedir a un lloc en la funció pública docent.

Per tot això, demanen la mediació del Síndic per a “aconseguir un acord que no vulnere el dret a accedir a la funció pública d’acord amb els principis de mèrit i capacitat; i que tinga en compte, a l’hora de baremar les llistes, tant l’experiència com el fet d’haver superat un procés d’oposicions i els mèrits”.

Notícies relacionades