Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic obri una queixa d’ofici per informar-se sobre el risc sísmic del projecte Castor

Actualitat del Síndic

El Síndic obri una queixa d’ofici per informar-se sobre el risc sísmic del projecte Castor

03-10-2013
El Síndic obri una queixa d’ofici per informar-se sobre el risc sísmic del projecte Castor

Alacant, (03/10/13). El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana ha obert una queixa d’ofici per conéixer els riscos sísmics que pot provocar el magatzem subterrani de gas natural Castor, ubicat davant de les costes de Vinaròs, a la província de Castelló. José Cholbi demana esta informació a la Conselleria de Governació de la Generalitat Valenciana. Al mateix temps, el síndic ha comunicat l’obertura de la seua queixa a la defensora del poble nacional.

José Cholbi justifica l’obertura de la seua queixa d’ofici per un comunicat de la Conselleria de Governació, en què informa que la Generalitat ha activat el pla de risc sísmic, en fase de seguiment, davant del sisme registrat durant la matinada de dimecres passat, d’una magnitud de 4,2 graus d’intensitat en l’escala de Richter, als voltants del magatzem subterrani de gas natural Castor, davant de les costes de l’esmentada població castellonenca. Este seguiment, en situació zero, s’ha activat als municipis castellonencs de Peníscola, Vinaròs i Bernicarló.

Cal subratllar que el telèfon d’emergències 112 va rebre nombroses telefonades relacionades amb els moviments sísmics produïts a la zona esmentada. Estes telefonades d’alarma també s’han produït en la institució del Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana.

A causa d’això, i a causa de l’alarma social que genera esta situació entre els veïns de Peníscola, Vinaròs i Benicarló,  José Cholbi ha considerat convenient obrir una investigació d’ofici per obtenir informació de primera mà de la Conselleria de Governació, com també comunicar l’obertura de la queixa a la defensora del poble nacional, per si considera convenient dirigir-se al Ministeri d’Indústria sobre esta qüestió, atés que les competències nacionals corresponen a la institució dirigida per Soledad Becerril.

Notícies relacionades