Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic participa a Atenes en la Tercera Reunió d’Ombudsmen (‘defensors’) de la Mediterrània

Actualitat del Síndic

El Síndic participa a Atenes en la Tercera Reunió d’Ombudsmen (‘defensors’) de la Mediterrània

15-06-2010
El Síndic participa a Atenes en la Tercera Reunió d’Ombudsmen (‘defensors’) de la Mediterrània

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, i el seu adjunt segon, Carlos Morenilla, han format part de la delegació espanyola que ha participat en la tercera reunió de l’Associació d’Ombudsman de la Mediterrània.

La trobada, en la qual han participat un total de 27 països de la conca del Mediterrani, ha estat organitzada pel defensor del poble grec i ha tingut lloc els dies 14 i 15 de desembre a Atenes.

El tema principal de la reunió ha sigut: “La transparència en els servicis públics: el paper de l’ombudsman“. Les ponències i taules redones de les jornades han debatut, entre altres assumptes, la funció de l’ombudsman, la seua capacitat d’investigació i d’accés als documents públics, la privació de llibertat i transparència, com també la lluita contra la corrupció.

L’Associació de l’Ombudsman de la Mediterrània va ser creada sota l’auspici de les institucions dels defensors del poble espanyol, francés i marroquí, amb el propòsit de ser un instrument eficaç per a la promoció i la defensa dels drets fonamentals dels països de la conca mediterrània.

Notícies relacionades