Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic pregunta a Educació pels programes de reutilització de llibres de text

Actualitat del Síndic

El Síndic pregunta a Educació pels programes de reutilització de llibres de text

18-04-2012
El Síndic pregunta a Educació pels programes de reutilització de llibres de text

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, s’ha dirigit a la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació perquè l’informe sobre les previsions legislatives existents, si n’hi ha, per a modificar normativament el sistema d’ajudes per a l’adquisició de llibres de text (implantat en forma de bollibre) i substituir-lo per una altra fórmula, com ara la reutilització de llibres, un sistema mixt (bo i reutilització) (…) o qualsevol altra fórmula que alleugerisca les famílies, la hisenda autonòmica mateixa i també els llibreters.

En este sentit, la investigació del defensor està motivada per les múltiples queixes presentades davant del Síndic per mares i pares d’alumnes que són beneficiaris del denominat bollibre però que no han percebut el seu import encara.

Cholbi, però, és conscient de l’actual conjuntura econòmica, les conseqüències de la qual es fan sentir en totes les esferes de la societat. És per això que mostra la seua preocupació davant els retards a l’hora de pagar les ajudes als alumnes beneficiaris del bollibre i, al mateix temps, comprén les dificultats de l’Administració Pública Valenciana per a prioritzar els recursos de la hisenda autonòmica.

 

Notícies relacionades