Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El síndic rep quasi mitja centena de queixes per la supressió d’ajudes per a produir energia solar

Actualitat del Síndic

El síndic rep quasi mitja centena de queixes per la supressió d’ajudes per a produir energia solar

16-02-2011
El síndic rep quasi mitja centena de queixes per la supressió d’ajudes per a produir energia solar

El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana ha rebut quasi mitja centena de queixes d’empreses i de particulars que han trobat reduïdes les primes de la producció d’energia solar. Esta situació podria conduir a la desaparició d’una indústria amb futur. José Cholbi ha demanat a la defensora del Poble, Maria Luisa Cava, que investigue l’origen dels canvis en els decrets estatals que reduïxen a 1.250 hores la producció d’energia solar que es pot vessar a la xarxa amb dret a prima durant els pròxims tres anys. A Europa, la mitjana d’hores de producció de plaques solars arriba aproximadament a les 1.700.

José Cholbi s’ha reunit amb una comissió d’afectats per la reducció de les ajudes i subvencions esmentada, que han comunicat al síndic la seua preocupació, ja que calculaven que esta reducció era de més d’un 30 per cent, la qual cosa significa una gran disminució en les expectatives empresarials de les persones que van instal·lar les plaques d’energia solar a la Comunitat Valenciana, probablement un dels llocs més assolellats d’Europa i on es justifica la instal·lació de plaques fotovoltaiques.

Les persones afectades lamenten en els seus escrits el canvi de criteri del Govern quant a les ajudes aprovades inicialment per a produir energia a partir del sol, per la seua netedat i accessibilitat a la Comunitat Valenciana. Aquelles ajudes van ser destinades, en el seu moment, a instal·lar uns equips cars.

José Cholbi ha valorat la possible desaparició de tota una indústria vinculada a l’energia solar que dóna treball a quasi 3.000 treballadors a la Comunitat Valenciana, amb una expectativa de creixement que s’aproximava als 7.500 llocs de treball a la fi de la segona dècada de l’any. El retall de les primes és un colp dur per a les persones afectades i, per això, s’ha plantejat la petició d’estudiar la possibilitat d’autoritzar una producció de 850 megavats, en lloc dels 500 megavats autoritzats actualment.

Notícies relacionades