Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic s’adhereix al Codi de Bon Govern de la Generalitat Valenciana

Actualitat del Síndic

El Síndic s’adhereix al Codi de Bon Govern de la Generalitat Valenciana

10-03-2017
El Síndic s’adhereix al Codi de Bon Govern de la Generalitat Valenciana

El Síndic de Greuges ha signat hui el Codi de Bon Govern de la Generalitat Valenciana. Es tracta d’un instrument aprovat al maig de 2016 , que marca uns criteris de conducta, el valors democràtics i principis ètics com ara la integritat, la sobrietat, l’exemplaritat o la responsabilitat que han de guiar l’actuació dels representants públics en l’exercici de les seues obligacions.

El Codi de Bon Govern és de compliment obligatori per als alts càrrecs del Consell i de “manera individual i voluntària” s’hi poden adherir els membres dels òrgans estatutaris, tal com ho han fet el síndic, José Cholbi , i els dos adjunts, Ángel Luna i Carlos Morenilla.

El Síndic de Comptes, el Consell Valencià de Cultura, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, el Consell Jurídic Consultiu i el Comité Econòmic i Social han sigut les altres institucions que s’han adherit públicament als principis ètics recollits en el Codi, en l’acte que ha tingut lloc aquest matí al Palau de la Generalitat i que ha estat presidit per Ximo Puig i el conseller de Transparència i impulsor d’aquesta iniciativa, Manuel Alcaraz.

 

Notícies relacionades