Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic s’adherix a la declaració de l’oficina del Defensor del Poble sobre la crisi migratòria

Actualitat del Síndic

El Síndic s’adherix a la declaració de l’oficina del Defensor del Poble sobre la crisi migratòria

15-09-2015
El Síndic s’adherix a la declaració de l’oficina del Defensor del Poble sobre la crisi migratòria

Davant de la crisi humanitària que estem vivint i que està provocant la mort i el patiment de milers de persones que estan buscant una vida digna, la institució del Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana fa seua la declaració emesa recentment per l’oficina del Defensor del Poble, que diu el següent:

“Espanya no hauria de romandre en silenci davant dels dramàtics intents de milers de persones per a arribar a països de la UE.

La cancellera alemanya i el president de la República francesa han afirmat que és urgent una actuació comuna, amb assistència suficient a les persones que fugen. I Espanya hauria de sumar-se a esta iniciativa.

Sabem que la situació és, a més, molt complicada a causa dels diversos requisits necessaris per a demanar asil o obtenir residència als distints països, però la UE no pot estar observant impassiblement les llargues marxes inhumanes.

Si hi ha uns fets que demanen decisions conjuntes i urgents que, d’una banda, permeten prestar atenció humanitària a les persones i actuar resolutivament amb els traficants, i d’una altra banda, permeten exigir que els països candidats a la UE duguen a terme actuacions de caràcter social que reduïsquen les necessitats de fugir, són els fets que tenim davant de nosaltres ara mateix.

El president de la Comissió Europea faria molt bé si tornara a proposar als membres de la UE una distribució del nombre de sol·licitants d’asil i que estos reconsideraren les seues respostes discrepants.”

 

 

Notícies relacionades