Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  •  El Síndic urgix a eixir de l’immobilisme en la crisi dels refugiats

Actualitat del Síndic

 El Síndic urgix a eixir de l’immobilisme en la crisi dels refugiats

01-02-2016
 El Síndic urgix a eixir de l’immobilisme en la crisi dels refugiats

En el Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, una institució que vetla pel compliment dels drets de les persones, no podem restar callats davant de tant de dolor, patiment i violacions dels drets humans com ens arriben diàriament de milions de persones que han hagut de fugir dels seus països, com a única alternativa per a salvar les seues vides.

Davant de la gravetat de la situació, ens resulta impossible limitar-nos al nostre àmbit geogràfic competencial i restar de braços plegats. Tot i que són molt habituals les notícies i imatges del drama de l’èxode dels desplaçats, de la mort a la mar d’adults i de xiquets que podrien ser els nostres, no podem acostumar-nos al terror de les víctimes. La quotidianitat no ha de servir d’anestèsic a una societat compromesa amb els drets humans i solidària amb el patiment alié.

Ara més que mai, hem de tindre present l’art. 14 de la Declaració dels Drets Humans que es referix al dret d’asil.

1. Tota persona té dret a buscar asil, i a gaudir-ne, en qualsevol país, en cas de persecució.

2. No es podrà apel·lar a este dret amb una acció judicial realment originada per delictes comuns o actes oposats als propòsits i principis de les Nacions Unides.

L’actual crisi migratòria està assolint una magnitud tan gran, que els Estats membres europeus han d’assumir la seua responsabilitat i han d’actuar d’una manera compromesa, urgent i eficaç davant este nou repte humanitari. Ens hi va la vida de persones que fugen de la barbàrie de la guerra, i això, sens dubte, és el més important, però també el nostre estat de benestar i les democràcies de què gaudim, les quals hem de garantir.

Ningú va dir que fóra fàcil, però, no cal dir-ho, l’immobilisme no és la resposta. 

Notícies relacionades