Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic urgix a solucionar, com més prompte millor, el problema dels desnonaments

Actualitat del Síndic

El Síndic urgix a solucionar, com més prompte millor, el problema dels desnonaments

07-11-2012
El Síndic urgix a solucionar, com més prompte millor, el problema dels desnonaments

 

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, com a defensor dels drets fonamentals de les persones, urgix a totes les parts implicades a solucionar tan ràpidament com siga possible el problema dels desnonaments, una solució que, segons l’opinió de José Cholbi, ha d’arribar amb noves mesures que garantisquen el dret fonamental de les persones a disposar d’un habitatge digne.

José Cholbi, com a defensor del poble de la Comunitat Valenciana, demana un gran pacte d’Estat que porte els grups parlamentaris a resoldre el drama que representen els desnonaments per a tantes i tantes famílies que patixen les greus conseqüències de la crisi.

Així mateix, Cholbi sol·licita que es donen totes les garanties per a una taxació justa i independent dels immobles a l’hora de constituir la hipoteca, i elevar el valor de l’immoble per a l’adjudicació en subhasta al creditor. El síndic és conscient que la política de desnonaments no ha funcionat com caldria, fet que obliga a no romandre en silenci i demanar noves mesures tan ràpidament com siga possible, que permeten trobar una solució immediata perquè cap família en l’atur i amb problemes econòmics per la crisi es quede al carrer perquè no pot fer front al seu deute hipotecari. És una situació dramàtica per la qual estan passant moltes famílies, que es rebel·len contra el que qualifiquen com una gran injustícia social.

Finalment, José Cholbi subratlla que l’anomenat Codi de Bones Pràctiques que pretenia donar una alternativa a la pèrdua de l’habitatge per a les persones situades en el llindar d’exclusió, s’ha revelat insuficient i ineficaç perquè exigix uns requisits que pocs ciutadans poden complir i per la resistència de les entitats financeres a aplicar-lo.

 

Notícies relacionades