Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  •  El Síndic urgix l’Alqueria d’Asnar a eliminar els sorolls produïts per una planta de biomassa  

Actualitat del Síndic

 El Síndic urgix l’Alqueria d’Asnar a eliminar els sorolls produïts per una planta de biomassa  

29-03-2016
 El Síndic urgix l’Alqueria d’Asnar a eliminar els sorolls produïts per una planta de biomassa
 

El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana s’ha dirigit recentment a l’Ajuntament de l’Alqueria d’Asnar per a recomanar-li que adopte totes les mesures escaients per a eliminar les molèsties acústiques produïdes per una planta de biomassa renovable.

D’esta manera el defensor del poble valencià ha conclòs la investigació oberta arran de l’escrit d’una veïna que denunciava les “insuportables molèsties acústiques” que patix al seu habitatge com a conseqüència dels sorolls generats per una planta de biomassa. Segons l’afectada, el problema s’aguditza a les nits, quan el poble roman en silenci, el soroll de la fàbrica es torna atronador i els impedix agafar el son.

En la resolució, el Síndic recorda a l’Ajuntament els instruments que diverses normes d’aplicació posen al seu abast per tal d’evitar les molèsties acústiques causades injustament als veïns afectats, les quals van, des del requeriment d’adopció de mesures correctores, fins a la suspensió immediata del funcionament de la font pertorbadora fins que siguen corregides les deficiències existents.

A més, el defensor valencià destaca que els tribunals de justícia també han declarat amb reiteració que la contaminació acústica per damunt dels límits legals incidix perniciosament sobre el dret fonamental a la inviolabilitat del domicili, la protecció de la salut, un medi ambient adequat i un habitatge digne.

Tanmateix, les directrius marcades per l’Organització Mundial de la Salut sobre el soroll ambiental posen de manifest que este pot arribar a representar un factor psicopatogen destacat en el si de la nostra societat i una font permanent de pertorbació de la qualitat de vida dels ciutadans.

 

Notícies relacionades