Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Elx accepta la recomanació del Síndic sobre la conservació del Pantà i la Séquia Major

Actualitat del Síndic

Elx accepta la recomanació del Síndic sobre la conservació del Pantà i la Séquia Major

16-12-2015
Elx accepta la recomanació del Síndic sobre la conservació del Pantà i la Séquia Major

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha rebut amb satisfacció l’acceptació per part de l’Ajuntament d’Elx de la seua recomanació, en què instava el consistori a dirigir els treballs de conservació i manteniment del Pantà d’Elx i de la Séquia Major.

L’actuació del Síndic es va originar en rebre una queixa del representant de la Comunitat de la Séquia Major del Pantà d’Elx, en la qual denunciava la situació “d’abandó i deterioració” que experimentava la presa, i comunicava els seus nombrosos i infructuosos intents de mantenir reunions amb les autoritats municipals il·licitanes per a acabar amb esta situació.

D’acord amb la informació aportada per l’interessat, la comunitat d’esta Séquia va signar convenis amb l’Ajuntament d’Elx i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer en 2004 i 2006 respectivament, i per un període de 30 anys. A través d’estos convenis s’havien canalitzat i obtingut les subvencions destinades al manteniment de la Séquia Major. No obstant això, i tot i la vigència de l’acord, els interessats es lamentaven del cessament de col·laboració del llavors consistori il·licità, tant a l’hora d’abonar l’esmentada subvenció com a l’hora de contribuir al manteniment i la promoció cultural d’estos béns de la ciutat d’Elx.

Després d’un estudi detallat de tota la documentació aportada per ambdues parts, el defensor del poble valencià va instar l’Ajuntament d’Elx a mantenir les reunions de treball necessàries per a determinar les mesures que hi calia adoptar i emprendre les actuacions adequades per a la correcta conservació del Pantà d’Elx i el seu entorn.

Per la seua banda, l’Ajuntament d’Elx ha comunicat recentment al Síndic que ja han mantingut estes trobades, tant amb els tècnics municipals i els de la Conselleria com amb els representants de les séquies, per a tractar els problemes de manteniment del Pantà, de la Séquia Major i del canal de desviament. En este nou context de col·laboració, ambdues parts s’han compromés a treballar i participar activament en la protecció i conservació d’estos béns patrimonials.

Consulteu la recomanació del Síndic sobre este assumpte.

Notícies relacionades