Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Emplacem l’Ajuntament d’Alacant a aclarir la situació urbanística de la Sangueta

Actualitat del Síndic

Emplacem l’Ajuntament d’Alacant a aclarir la situació urbanística de la Sangueta

27-08-2015
Emplacem l’Ajuntament d’Alacant a aclarir la situació urbanística de la Sangueta

El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana ha recomanat al consistori alacantí que regule, sense més dilacions, l’ús i la destinació dels terrenys del barri de la Sangueta. A més, li sol·licita que, amb l’objectiu de complir amb l’Acord del Ple de l’Ajuntament de 31 de març d’enguany, ho faça mitjançant un pla especial, al marge del nou Pla General, i que partisca d’un procés de participació ciutadana previ.

Esta és la resposta del defensor del poble valencià a la queixa presentada per l’associació de propietaris dels terrenys ubicats al barri, que va demanar la intervenció del Síndic al març d’enguany, després que hagueren fracassat els seus intents d’obtindre una resposta expressa i motivada a la petició d’informació urbanística requerida a l’Ajuntament d’Alacant. En l’escrit de queixa, l’associació es lamentava dels 50 anys que duien esperant una solució per a la zona i els cinc anys des que es va plantejar la construcció del palau de congressos.

Per la seua banda, l’Ajuntament va comunicar al Síndic que la zona es troba classificada com a sòl urbà i que està pendent d’aprovació de l’instrument de planejament de desenvolupament. Sobre esta qüestió, també es desprén d’un dels seus informes la inviabilitat del Projecte del palau de congressos, si més no a mitjà termini.

Sens dubte, esta llarga espera està creant als propietaris dels terrenys nombrosos perjudicis, ja que no se’ls permet fer ús dels terrenys ni disposar-ne completament, atés que estan sotmesos a plans urbanístics diversos des de fa molt de temps. En canvi, han d’assumir les despeses de manteniment de les parcel·les i les obligacions tributàries corresponents.

Notícies relacionades