Actualitat

Actualitat del Síndic

En el dia de les xiquetes i xiquets hospitalitzats

17-05-2016
En el dia de les xiquetes i xiquets hospitalitzats

En un dia com avui volem retre homenatge a tots aquells xiquets i xiquetes valents que, per unes causes o unes altres, han estat hospitalitzats o encara ho estan. Així mateix, volem recordar el personal sanitari que els atén amb tanta professionalitat i dedicació, a més de les persones que hi fan algun tipus de voluntariat per tal de fer més amable la vida d’estos nens i nenes menors mentre dura la seua estada a l’hospital.

Volem homenatjar també les súper mares i pares que han lluitat, de vegades estoicament, per assolir avanços en relació amb els drets de les seues filles i fills quan es troben en un ambient hospitalari.

En el Síndic recordem amb especial satisfacció l’acceptació per part de la llavors Conselleria de Sanitat de la nostra recomanació perquè ampliaren els horaris de les UCI pediàtriques en els hospitals de la Comunitat Valenciana. La nostra intervenció va estar motivada per la queixa d’una mare, Esther, que demanava poder acompanyar dia i nit el seu fill, de dos anys d’edat, malalt i ingressat en una UCI pediàtrica. “L’amor, l’afecte i la proximitat dels pares estabilitza el xiquet i l’ajuda d’una manera increïble a recuperar-se” ens explicava en un dels seus escrits.

Gràcies al coratge i la valentia de mares i pares com Esther, qui, a més de cuidar i atendre el seu fill, es va entossudir a lluitar pels seus drets, avui els protocols de portes obertes en les UCI pediàtriques de la Comunitat Valenciana són una realitat.

Des del Síndic defensem l’adopció gradual de normes i pràctiques, tant a escala europea i nacional, com autonòmica, que apunten envers un plantejament cada vegada més oberturista i afectiu de les estades hospitalàries dels xiquets. En definitiva, un model hospitalari més integral i humà que, sens dubte, també considere les necessitats afectives i emocionals de les xiquetes i dels xiquets ,i que els ajude a superar una situació crítica.

 

Notícies relacionades