Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Ibi accepta la recomanació del Síndic de llevar una torre d’alta tensió

Actualitat del Síndic

Ibi accepta la recomanació del Síndic de llevar una torre d’alta tensió

16-11-2012
Ibi accepta la recomanació del Síndic de llevar una torre d’alta tensió

 

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha rebut amb satisfacció un escrit de l’Ajuntament d’Ibi, en què accepta la recomanació que el defensor li va remetre a la fi del setembre d’enguany, i en la qual li demanava que llevara, sense més demora, una torre d’alta tensió del carrer Camí Vell d’Onil.

En la recomanació, Cholbi donava la raó a un veí d’Ibi que va denunciar fa uns mesos que s’havia atorgat una llicència per a instal·lar una torre d’alta tensió al carrer Camí Vell d’Onil. D’acord amb l’afectat, i segons l’informe topogràfic i pericial de data 24 de febrer de 2011, la instal·lació era il·legal.

Així mateix, l’afectat va aportar al defensor diverses fotografies que evidenciaven la proximitat de la torre amb el seu habitatge, com també que ocupava completament la vorera, cosa que la feia inaccessible per a les persones amb discapacitat.

En este sentit, Cholbi manté que esta torre d’alta tensió incomplix el que disposa la Llei 54/1997, de 27 de novembre, reguladora del sector elèctric, en què s’establix que les instal·lacions elèctriques hauran de tindre en compte la protecció de les persones i la integritat i funcionalitat dels béns que puguen resultar afectats per estes instal·lacions. Així mateix, conclou que la ubicació de la torre, a més d’impedir el trànsit per la vorera a persones amb discapacitat, resulta perillosa per la seua proximitat a la casa de l’autor de la queixa, per la qual cosa caldria llevar-la per a evitar els riscos i les molèsties (possibles incendis, explosions o sorolls) que es produïxen als veïns limítrofs.

 Vegeu el contingut íntegre de la resolució del Síndic de Greuges. 

Notícies relacionades