Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Instem a assolir l’accessibilitat completa del pont entre Quart de Poblet i Mislata

Actualitat del Síndic

Instem a assolir l’accessibilitat completa del pont entre Quart de Poblet i Mislata

01-12-2016
Instem a assolir l’accessibilitat completa del pont entre Quart de Poblet i Mislata

El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, s’ha dirigit a l’Ajuntament de Quart de Poblet per a demanar-li que solucione el problema d’accessibilitat que impossibilita creuar el pont que uneix aquesta població amb Mislata a molts ciutadans i ciutadanes.

A la fi d’aquest pont hi ha una barrera arquitectònica especialment limitadora, no solament per a les persones amb problemes de mobilitat, sinó també per a altres veïns que puguen tindre limitacions com aquestes o similars, com ara les persones majors o aquelles que porten els seus bebés o xiquets xicotets en un carret, les qui arrosseguen algun tipus de càrrega (com ara un carret de la compra) o les qui es desplacen amb bicicleta. I és que tota persona que necessite passar pel pont ha de superar 20 escalons molt inclinats que representen un obstacle insalvable per a molts veïns i veïnes.

Aquesta institució és especialment sensible amb els problemes de discriminació que poden patir alguns col·lectius a causa de les seues limitacions físiques. Tot partint d’aquesta premissa, el Síndic entén que la falta d’accessibilitat és una forma subtil de discriminació, ja que limita les possibilitats d’un grup heterogeni de persones a l’hora de desplaçar-se d’una manera autònoma.

En relació amb aquesta qüestió, el Síndic recorda l’obligació dels poders públics de garantir el dret a la dignitat i l’accessibilitat de les persones amb discapacitat. Uns drets que apareixen reflectits i articulats en diverses normes estatals i autonòmiques, amb el principal objectiu de millorar la qualitat de vida d’aquestes persones.

Per tot això, i com ja és habitual en els pronunciaments del defensor del poble valencià sobre barreres arquitectòniques, Cholbi opta per l’adopció de mesures per a convertir els nostres municipis en espais inclusius i l’aplicació de criteris d’accessibilitat universal perquè qualsevol persona, sense tenir en compte la seua capacitat o discapacitat, puga accedir a una via o espai públic urbà en condicions d’igualtat.

Al llarg de la investigació duta a terme pel Síndic, s’han recollit informes de l’Ajuntament de Quart de Poblet i de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, i insta totes les administracions implicades a assolir la plena accessibilitat d’aquest lloc bastant freqüentat pels veïns d’aquests municipis. 

Resolució.

Notícies relacionades