Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Investiguem el funcionament dels punts de trobada familiar a la Comunitat Valenciana

Actualitat del Síndic

Investiguem el funcionament dels punts de trobada familiar a la Comunitat Valenciana

24-02-2016
Investiguem el funcionament dels punts de trobada familiar a la Comunitat Valenciana

 

El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana ha obert avui una queixa d’ofici per a investigar la situació en què es troben actualment els professionals dels punts de trobada familiar de la Comunitat Valenciana i la repercussió que això podria tenir en la prestació d’este servici públic.

Els punts de trobada familiar són un recurs gratuït, universal i especialitzat que depén de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i que té un objectiu clar: facilitar el compliment del règim de visites establit en situacions de crisi o ruptura familiar. Es tracta d’espais neutrals en què els menors poden exercir el seu dret a relacionar-se amb els dos progenitors i/o altres parents mitjançant la intervenció temporal d’un equip multidisciplinari de professionals amb la formació adequada.

Este matí, l’adjunt primer del Síndic, Ángel Luna, s’ha entrevistat amb un grup de treballadors dels PEF que li han traslladat les seues preocupacions pels nous plans de l’empresa adjudicatària de la gestió d’este recurs. Uns plantejaments que, segons els professionals, podrien afectar d’una manera substancial la qualitat del servici prestat.

És per això que el Síndic es va a dirigir a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a fi de demanar informació sobre la situació descrita anteriorment i proposar, en cas que siga necessari, les mesures pertinents per a la correcta prestació del servici públic.

 

Notícies relacionades