Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Investiguem la denegació d’ajudes a menors en acolliment a causa dels deutes dels seus tutors

Actualitat del Síndic

Investiguem la denegació d’ajudes a menors en acolliment a causa dels deutes dels seus tutors

17-07-2015
Investiguem la denegació d’ajudes a menors en acolliment a causa dels deutes dels seus tutors

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, s’ha assabentat -a través dels mitjans de comunicació i de diverses queixes presentades en esta institució- que s’estan denegant ajudes per acolliment familiar de menors en aquells casos en què els sol·licitants mantenen un deute amb l’Administració autonòmica (impostos, multes, etc.).

D’acord amb el defensor del poble valencià, la denegació d’esta ajuda afecta directament el menor acollit en detriment de la seua educació, salut o benestar. Per això, ha considerat oportú aprofundir en la normativa actual que dóna lloc a estes situacions, en les quals el principal perjudicat és el menor, qui de cap manera és responsable del deute contret per la seua família d’acollida.

En este sentit, el síndic ha decidit obrir una queixa d’ofici amb la finalitat de conéixer de primera mà l’actuació de l’Administració en esta situació i, si escau, reconsiderar si estes ajudes han de seguir subjectes a la Llei general de subvencions o es podrien equiparar a les prestacions econòmiques que es concedixen vinculades a un reconeixement de dependència o semblants, fet que podria evitar situacions com les denunciades.

Notícies relacionades